Praten doe je met z´n tweeën

 Ga samen met ons op ontdekkingstocht om uw kind te helpen met communiceren en meer plezier te hebben met uw kind.

De cursus:

De Hanen oudercursus is een cursus voor ouders/verzorgers van kinderen die niet of nauwelijks spreken in de leeftijd vanaf 1½ jaar tot ongeveer 6 jaar. Ook als uw kind al ergens anders logopedie krijgt is het mogelijk deel te nemen aan deze cursus.

Denk niet dat u de enige bent met een kind met een vertraagde spraak- en taalverwerving. De cursus is in 35 jaar ontwikkeld omdat er zo veel kinderen zijn die, om verschillende redenen, vertraagd zijn in hun spraak- en taalverwerving.

In de cursus leert u hoe u dagelijkse bezigheden kunt gebruiken in de interactie met uw kind. Hoe u taal kunt aanbieden tijdens het aankleden, koken, boodschappen doen……..

Het is geen moeilijke cursus.

Door wie:

Het programma wordt begeleid door Alies Olling van Logopedie Helpt. Moeder van een speciaal kind. Zij werkt al 25 jaar als logopedist en ze is ervaren Hanen-therapeut. Ze heeft de cursus al meerdere keren met veel plezier gegeven.

Tijd:

In overleg

1 Informatieavond

8 Ouderbijeenkomsten

3 Huisbezoeken

Waarom voor u?

Omdat ouders de meest belangrijke plaats innemen in het leven van hun kind.

U leert nieuwe manieren om met uw kind om te gaan, u observeert gebaren en gezichtsuitdrukkingen en u volgt uw kind. Met als doel de communicatie te verbeteren en vooral veel plezier te ervaren.

Door het toepassen van de nieuwe vaardigheden in jullie leven, kan uw kind profiteren van voortdurende dagelijkse hulp en dit voor een langere periode. Het is juist thuis dat uw kind het meest leert en groeit.

Wat leert u?

  • Hoe u plezier met uw kind kunt hebben
  • Hoe u uw kind kunt helpen.
  • Hoe u de ontwikkeling van taal bij uw kind kunt stimuleren.
  • Hoe u uw taal kunt aanpassen aan de mogelijkheden van uw kind.
  • Hoe u taal kunt verbeteren tijdens het aankleden,tanden poetsen, boodschappen doen enz..

Reacties van oud-cursisten:

 “Iedere ouder gun ik deze cursus” Orthopedagoog en moeder van 2 kinderen met een taalontwikkelingsstoornis

“Ik kan meer genieten van mijn kind”

Aanmelden?

U kunt zich telefonisch of via de mail aanmelden. Ook als uw kind al ergens anders logopedie krijgt is het mogelijk deel te nemen aan deze cursus.

Locatie: In overleg, mogelijk overal in Den Bosch en omgeving.

Kosten? Geen

De Hanen oudercursus wordt volledig door de zorgverzekering vergoed, mits u een verwijzing heeft van de huisarts, kinderarts of consultatiebureauarts.

Zie: you tube

Logopedie en taalachterstand